Dammet är som en ridå och gruset yr bakom den annorlunda utsmyckade Amazonen. B18-motorn ylar. Bilen glittrar och glänser i silvermetallic och rosa. På baklucka, motorhuv och på bägge framskärmarna kan man ana att det är något speciellt med Amazonen… på dekalerna står det ”Jag kör för Bröstcancerförbundet”. Bilen står för en allvarlig resa, en önskan och ett hopp. Jag kör mot bröstcancer, för att ingen ska behöva drabbas.
Jag heter Camilla, under några dagar kommer ni kunna följa mig här och jag ska berätta varför jag susar runt på rallytester och rallytävlingar i en Volvo Amazon. Min högsta önskan har sedan många år tillbaka varit att få köra Midnattsolsrallyt. För några år deltog jag som kartläsare men jag har alltid drömt om att hålla i ratten.
Nu har drömmen blivit sann. Jag ska köra Midnattsrallyt 2022. På grund av pandemin blev tävlingen framflyttad ett år. Men det är bara bra för mig och mitt livsviktiga projekt. Nu får jag extra tid att återhämta mig från min bröstcancerbehandling, träna rallykörning och samla in bidrag till Bröstcancerförbundet.
Idén om att köra Midnattsrallyt kom till mig förra året. Min vän Anette frågade vad jag hade på min bucketlist. Jag hade haft ett tufft år med besked om bröstcancer och behandling. Jag sa klart och bestämt att jag ville köra rallyt i en Volvo Amazon. Men inte nog med det, jag ska självklart göra allt jag kan för att bekämpa bröstcancer och bidra till att färre kvinnor och män drabbas. Sagt och gjort… nu står jag här med mitt fantastiska Team Rosa Rallyrattar och med Anette som kartläsare i min fina bil.
Jag är inte mycket för att titta i ”backspegeln” utan vill se framåt, men förs t vrider vi tillbaka till februari 2020 och om att få bröstcancer under en pandemi. Mer om det i nästa inlägg.
@camillaarontorp